Met Benjalien een dagje naar de Efteling

Brr wat was het koud die ochtend, maar wat ging het een leuke dag worden!

De tickets bij de hand, allemaal lekker warm ingepakt met een sjaal aan en een warme poncho, waren wij helemaal klaar om naar de efteling te vertrekken. Alles was op voorhand goed uitgezocht omtrent toiletten en de verzorgingsruimtes zodat we iedereen goed konden voorzien van de nodige zorgen.

Even iedereen vastriemen in de bus, een leuk muziekje op en klaar voor de rit.

Onderweg wat praten over koetjes, kalfjes en over al de sprookjes die we gaan tegenkomen, spannend!

Eenmaal binnen bij de efteling hebben we kennis gemaakt met de gelaarsde kat – Miauw! En met roodkapje, wat was zij lief.

Ze vertelde aan Annelien en Katrien wat ze allemaal bij had in haar mandje en dat ze onderweg was naar grootmoeder. Ze maakte wat grapjes en ging met ons allemaal op de foto.

In het sprookjesbos hebben we de tijd genomen om te kijken en te luisteren naar alle sprookjes en naar de mooie huisjes. Wanneer de begeleiding dan wat gekke stemmetjes nadeed, gierden Annelien en Katrien het uit van het lachen!

Katrien herkende de sprookjes van haar leuke cd’tjes en vond het geweldig om dit eens in levende lijven te beleven. Wat hebben ze genoten van de wandeling door het sprookjesbos! Ook voor ons als begeleiding, was het een fijne ervaring om hen zo te zien genieten.

’s Middags zijn we even gaan zitten om wat te drinken en te eten. Samen met een heleboel enthousiaste kinderen om ons heen, was er veel te zien en te horen.

Goed gegeten en opgefrist, waren we klaar voor een namiddag vol actie!

We gingen met zen allen kijken naar de poppetjes van carnaval festival. Verder stapte we in de carrousel met de schommelstoeljes.

In het schommelschip ging Katrien bijna vliegen, dit vond ze echter helemaal niet erg. Ze heeft wel 3 keer genoten van een ritje.

Annelien is samen met de begeleiding in de waterbaan van De Vliegende Hollander gegaan, wat een plezier heeft ze gehad!

Ook zijn we in de allernieuwste attractie Symbolica geweest. Hier beleefde we een avontuur vol beweging, licht en muziek. Deze attractie sloot bijzonder goed aan bij onze groep en was een geweldige ervaring om samen te beleven.

Om de dag af te sluiten, zijn we gaan kijken, en luisteren, naar de grote watershow Aquanura. Natuurlijk kon een lekkere suikerspin daarbij niet ontbreken!

Aan alle sprookjes komt een einde, en spijtig genoeg ook aan dat van ons. Het was tijd om terug naar de bus te keren.

Onderweg nog even een stop maken om iets te eten, om dan de meiden thuis met een grote glimlach in hun bed te stoppen. Beide klaar om fijn weg te dromen over hun superdag!

“Zelf als begeleiding, ben ik aangenaam verrast van de vele mogelijkheden die het park biedt aan mensen met een beperking. Door een goede voorbereiding hebben we een heel fijne dag kunnen aanbieden. Een dag die op maat van de deelnemers werd uitgewerkt. Wat hebben we de meiden zien genieten!

Ik kan haast niet wachten om nog eens te gaan.”

Dana Vanhoolst